Kék hírek, bulvár

2010.01.04. 12:48

Jobban van a szénmonoxid-mérgezést szenvedett szarvasi férfi

Jobban van az a 42 éves szarvasi férfi, akit vasárnap szén-monoxid mérgezéssel, súlyos, életveszélyes állapotban szállítottak Gyulára, a Pándy Kálmán Megyei Kórházba.

l. j.

Dr. Kovács József, a gyulai kórház főigazgató-főorvosa szerkesztőségünknek elmondta: a vérvizsgálatok igazolták, hogy a férfi valóban szén-monoxid mérgezést szenvedett. Egy napig lélegeztetőgépen volt, de ma már jobban van, így lekapcsolták a gépről, túl van az életveszélyen.

Maradandó egészségkárosodást nem szenvedett, néhány napig még megfigyelés alatt tartják. Életét a helyszínre érkező mentők szakszerű beavatkozása mentette meg. Mire kiértek, a férfi légzése már leállt, de intubálással a légutakat szabaddá tették, lélegeztetőgépre kapcsolták, s megfelelő ellátás után kórházba szállították. A férfi 18 éves fia enyhébb mérgezést szenvedett, őt a békéscsabai kórházba szállították.

Úgy tudjuk, a mentőket a férfi egyik családtagja (elvált felesége) értesítette. A 18 éves fiú ugyanis az ünnepek alatt az édesapjánál aludt, édesanyja vasárnap reggelre várta haza. Mivel nem érkezett meg, s a telefont sem vette fel senki, ezért az édesanya személyesen ment el volt férje lakására, ő talált rá a földszinti fürdőszobában eszméletlenül fekvő fiára és a padlástéri szobában szintén eszméletlen állapotban lévő apára.

Bíró Zoltán alezredestől, a Szarvasi Tűzoltóparancsnokság vezetőjétől megtudtuk, hogy a lakásban egy kéményes fali gázkazán volt bekapcsolva, valószínűleg ennek meghibásodása okozta a mérgezést. A tűzoltók — akikhez vasárnap 10 óra 37 perckor érkezett a bejelentés —, két egységgel vonultak a helyszínre. Megérkezésükkor a mentők már megkezdték a két férfi ellátását. A tűzoltók a helyszín biztosításában és az emeleten, eszméletlen állapotban fekvő férfi leszállításában segédkeztek. Speciális matracágyon hozták le, amihez meg kellett bontaniuk a földszintre vezető lépcső korlátját.

A 18 éves fiú a mentőorvosi ellátás után már saját lábán jött ki a házból, őt a szarvasi mentők a békésccsabai kórházba szállították. Édesapját rohamkocsival Gyulára szállították, ugyanis a békéscsabai kórházban (ahová Szarvas tartozik) nem volt szabad lélegeztetőgép-kapacitás.

Hicz Éva századostól, a Szarvasi Rendőrkapitányság hivatalvezetőjétől megtudtuk, hogy az eset kapcsán bűncselekmény gyanúja nem merült fel, a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a történteket.

Ezek is érdekelhetik