Kék hírek, bulvár

2009.04.24. 14:04

Vidovenyecz Attila az év rendőre

Vidovenyecz Attila lett az év rendőre idén. A megyei főkapitányság alezredese pénteken a rendőrség napja alkalmából megrendezett békéscsabai ünnepségen vehette át Nánási János kiadóigazgatótól a Békés Megyei Hírlap által alapított díjat.

G. E.

A Békés Megyei Hírlap kezdeményezéséhez idén a Csabatáj Zrt. is csatlakozott, így az eddigi 100 ezer helyett 200 ezer forintra emelkedett a pénzdíj. Az Év rendőre akcióban a békéscsabai székhelyű Trezor Liktor Zrt. is szerepet vállal, hiszen különdíjak felajánlásával a kezdetek óta elismerik az egyenruhások teljesítményét.

A 2001-ben alapított elismerést az idei évtől kiterjesztettük a határrendészeti kirendeltségek munkatársaira is, így a kapitányságokkal együtt tizennégy rendőr munkáját ismerték el parancsnokaik, ők versengtek Az év rendőre díjért. A kiválasztottakkal olvasóink a lap hasábjain hétről-hétre megjelenő interjúkból ismerkedhettek meg.

A Sárkányölő Szent György napjához kötődő rendőrségi ünnepségen számos kitüntetés talált gazdára. A rendészeti miniszter főtanácsosi címet adományozott Auer György, sarkadi kapitánynak, tanácsosi címet dr. Török Tibor alezredesnek. Az országos rendőr-főkapitány soron kívül alezredessé léptette elő Lup Zoltánt, őrnaggyá Vértes Imrét, századossá Havas Magdát és Baukó Leventét, főhadnaggyá Zalai Szabolcsot, főtörzszászlóssá Kiss Imrénét, zászlóssá Varga Bélát. Az ORFK vezetője dicséretben részesítette Szak Attila alezredest és Nagy Csaba századost. 

A Békés megyei főkapitány elismerései mellett Vantara Gyula Békéscsaba, Macsári József Szeghalom, Kaszai János Vésztő, Mile Sándor Bucsa polgármestere megjutalmazta a településeiken kimagasló teljesítményt nyújtó rendőröket. Füzesgyarmat polgármestere, Várkonyi Imre üzemanyagkártyát ajándékozott a helyi körzeti megbízottaknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!