Kék hírek, bulvár

2009.04.29. 23:31

Fél óra alatt elkapták Szeghalmon az eurótolvajokat

Kétszázharmincezer forint értékű eurót, illetve személyes iratokat lopott el ma este hét óra körül a tizennyolc éves kunszentmiklósi N. Attila Szeghalmon egy, a vasútállomásnál parkoló kamion vezetőfülkéjében hagyott brifkóval. A körösladányi körzeti megbízott, oldalán a vele közös szolgálatot teljesítő helybeli polgárőrrel a Nadányi úton állította meg az aranyszínű Opel Vectrát, amelyben a tettes utazott.

b. i.

A kamion mosonmagyaróvári sofőrje mindösszesen annyi időre szállt ki a vasútállomásnál, hogy megigazítsa hátul a ponyvát s eközben érezte, hogy megmozdult a kocsiszekrény. Amikor kinézett a jármű hátuljától, már csak egy aranyszínű Opelt látott távolodni. Ezt követően hiába kereste pénztárcáját, benne a 815 euróval és személyes irataival.

Az esetről azonnal tájékoztatta a Szeghalmi Rendőrkapitányság munkatársait, akik rögvest Körösladány felé vették az irányt és a szolgálatban lévő ladányi kollégájukat is értesítették. A polgárőrrel közös szolgálatot teljesítő körzeti megbízott, mire a szeghalmi egyenruhások megérkeztek megállította a gépkocsit s igazoltatta annak utasait. A kocsiban N. Attila (18), Cs. Lajos (49), Cs. Zoltán (28) és F. Elek (25) utazott.

A szeghalmiak megérkezése után egykettőre előkerült a lábtörlő alól az ellopott, eldugott 815 euró, s N. Attila elismerte a bűncselekmény elkövetését. Útban a Szeghalmi Rendőrkapitányság fele az út mellől szétdobálva előkerültek az ellopott iratok is. Utóbb az is kiderült: Cs. Lajos, igaz másik csapat tagjaként és évekkel korábban, de már bukott Szeghalmon hasonló cselekménnyel. A Szeghalmi Rendőrkapitányság N. Atila ellen lopás bűntett és okirattal visszaélés megalapozott gyanúja miatt kezdeményezett büntetőeljárást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!