Kék hírek, bulvár

2008.06.18. 15:20

Sokasodnak a rendőrök Békésben

Címkék#Békés

Dr. Gyurosovics József megyei főkapitány az orosházi testületi ülésen elmondta, hamarosan több rendőr lesz a kapitányságokon, hiszen pályakezdők érkeznek Békés megyébe. Kunos Gyulát, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensét kérdeztük.

Cs. I.

— Békés megye rendőrkapitányságait hogy érintette az integrációt követő tömeges nyugdíjazás? Mekkora hiány alakult ki a személyi állományban?
— A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság feltöltöttsége majd 93 százalékos. Országos viszonylatban ez középmezőnynek számít.

— Milyen intézkedésekről döntöttek az üres helyek feltöltésére?
— Békés megyében júliusban tizenkét új kolléga kezdi meg szolgálatát. A szegedi Ady-ligeti és a Miskolci Rendőr Szakközépiskolából érkeznek. Az érettségi után pszichikai és fizikai felvételin túljutva jelentkeztek a kétéves nappali képzésre. Szakmai vizsgát téve kerültek ki az iskolapadból.

— Hol állnak munkába?
— A tizenkét tiszthelyettes a békéscsabai, a szarvasi, a békési kapitányságokon, a gyulai és a kötegyáni határrendészeti kirendeltségeken dolgozik majd. A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemről egy tiszt érkezik a megyei főkapitányságra. További tíz tiszthelyettes kérte áthelyezését a fővárosból, más megyékből is Békésbe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!