Kék hírek, bulvár

2008.06.04. 09:18

Ítélőtábla előtt a kábítószerdílerek ügye

Csütörtökön délelőtt tárgyalja a Szegedi Ítélőtábla a Békés megyei vonatkozásokkal bíró kábítószerrel való visszaélés és kereskedés ügyét. A megyei bíróság még tavaly novemberben hozott ítéletet a dílerek – köztük egy gyulai fiatalember – ügyében, ám számos fellebbezés után az ítélőtábla elé került az eset.

BEOL

Jelentős mennyiségű kábítószerre, kereskedéssel elkövetett kábítószerrel visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek a Békés Megyei Bíróság 2007. november 22-én B. Attila, 1974–es születésű gáborjáni lakost, az ügy I. rendű vádlottját, ezért őt a bíróság 10 év fegyházbüntetésre ítélte, és 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától – tájékoztatta szerkesztőségünket dr. Bátyi Zoltán bírósági sajtóreferens.

Az ügy II. rendű vádlottja, B. Zoltán, 1984–es születésű gyulai lakos jelentős mennyiségű kábítószerre, kereskedéssel elkövetett kábítószerrel visszaélés bűntettéért 8 év fegyházbüntetést és 8 év közügyektől eltiltást kapott.

A bíróság mindkét vádlott esetében 2-2 millió forint értékre vagyonelkobzást rendelt el. B. Krisztián, 1982–es születésű váncsodi fiatalembert, az ügy IV. rendű vádlottját csekély mennyiségű kábítószerre, átadással elkövetett kábítószerrel visszaélés vétsége miatt 4 hónap, végrehajtásában egy évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a bíróság, egyben a próbaidő tartamára elrendelte a vádlott pártfogói felügyeletét.

Az ítéleteket az ügyész tudomásul vette, de az I. és a II. rendű vádlott esetében indítványozta, hogy a Szegedi Ítélőtábla a vagyonelkobzás mértékét változtassa meg, s nagyobb összegben határozza meg. Az I. rendű vádlott és védője elsődleges az ítélet hatályon kívül helyezését, másodlagosan a büntetés enyhítését kérve fellebbezett. A II. rendű vádlott és védője a büntetés enyhítése és a vagyonelkobzás mértékének csökkentése érdekében nyújtott be fellebbezést, míg a IV. rendű vádlott az ítéletet tudomásul vette, védője a büntetés enyhítését kérve fellebbezett. Az ügyben még érdekelt III. rendű vádlott büntetése az I. fokú eljárást követően jogerőre emelkedett, így a Szegedi Ítélőtábla három vádlott ügyében jár el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!