Hírek

2017.03.31. 08:36

Tovább csökkent a Jobbik tábora

Címkék#Hírkereső

Alig változott a pártok támogatottsága az elmúlt hónapban, továbbra is a Fidesz a legnépszerűbb, amelyet jócskán lemaradva az MSZP és a Jobbik követ – áll a Závecz Research Kutatóintézet legutóbbi közvélemény-kutatásában.

MW Központi Szerkesztőség

A felmérés szerint a a legnagyobb kormánypárt, a Fidesz támogatottsága hónapok óta nagyon kicsit hullámzik, csak egy-egy százalékot emelkedik-csökken. Závecz Tibor, a kutatóintézet vezetője elmondta, hogy most éppen egy százalékpontot csökkent, de stabil a nagyobbik kormánypárt előnye: 26 százalékon áll a népesség egészének támogatottságát tekintve.

Az MSZP támogatottsága negyedik hónapja 12 százalékos, amivel most egy hajszállal megelőzi a Jobbikot. A Jobbik a tavalyi év utolsó negyedévében még stabilan 12-13 százalékon állt, azóta azonban araszolgat lefelé, most éppen 10 százalékon van.

A többi pártnál sincsenek nagy változások. A DK, az LMP a szokásos 5, illetve 3 százalékos támogatottságot hozza. Emellett nagyon sok 1 százalékos párt van: a Kétfarkú Kutya Párt, az Együtt, a Liberálisok.
Závecz szerint a pártpreferenciákat egyelőre nem változtatta meg gyökeresen sem az olimpiaellenes aláírásgyűjtés, sem a pályázat visszavonása.

Egyesek azt várták, hogy a Momentum megjelenése egy kicsit átszínezi majd a politikai mezőnek azt a részét, ahol ezek a kis pártok vannak. Ilyen szempontból az LMP-re például a Momentum akár veszélyes is lehet, de ennek egyelőre nincsenek jelei.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!