Hírek

2017.03.29. 08:32

Kötelező lesz a szürke rendszám

Címkék#Hírkereső

Áprilistól nyílik lehetőség a közúti forgalomban a szürke rendszámtábla kitételére azokra a gépjárművekre, amelyekre biciklitartó van felszerelve – tájékoztatott a Belügyminisztérium.

MW Központi Szerkesztőség

Ezt a későb­biekben kötelezővé teszik. Azért van erre szükség, mert a gépkocsi hátuljára erősített eszköz kitakarja a rendszámtáblát, így az a hatóságok számára sem látható.

A biciklitartóra erősített szürke tábla betűi és a keret színe fehér lesz, a tábla az EU tagállamjelzését fogja tartalmazni, regisztrációs matrica nélkül. A táblát a gépkocsi eredeti rendszámtáblájának karaktereivel gyártják le, ami engedélyhez kötött. Ezt követően veszik nyilvántartásba és jegyzik be a forgalmi engedélybe, ami 5500 forintba kerül majd.

Májustól egyéb változások is érintik az autósokat: megkezdik a CD betűjelű különleges rendszámtáblák kiadását, valamint a jelenleg használatban lévő DT és CK betűjelű rendszámtáblákat fokozatosan kivezetik majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!