Hírek

2017.03.22. 07:56

Az SPD megelőzte Merkeléket

A Német Szociáldemokrata Párt (SPD) egy százalékpontos előnyre tett szert a konzervatív pártokkal szemben – derül ki az INSA közvélemény-kutató felméréséből.

MW

Az SPD a választókorú lakosság 32 százalékának támogatását bírja, míg az Angela Merkel vezetett konzervatív uniópártok (CDU–CSU) változatlanul a lakosság 31 százalékának rokonszenvét élvezik. Az SPD népszerűsége 10 százalékponttal nőtt, mióta a párt Martin Schulzot, az Európai Parlament korábbi elnökét, az SPD elnökét nevezte meg kancellár­jelöltjeként.
Schulz nemrég kifejtette: „Nem kell Amerikába utaznunk, hogy lássuk, néhány államban miként akarják visszaforgatni a szabadság kerekét.



Nézzetek Törökországra, nézzetek Magyarországra, Lengyelországra: médiumokat törölnek el, az ellenzéket elnyomják és akadályozzák, a kultúrát, a művészetet. E fejlemények ellen védekeznünk kell. A szabadság és demokrácia ellenfeleinek azt válaszoljuk: az SPD lesz a legelszántabb ellenfelük.”
Vasárnap a Saar-vidéken tartományi parlamenti választásokat tartanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!