Hírek

2016.12.31. 09:31

Az MSZP nem tartja alkalmasnak Áder Jánost

A párt közleményben reagált az államfő hosszabbítási terveire.

BAMA

Az MSZP szerint Áder János 2012-ig fideszes pártkatona volt, és köztársasági elnökként is az maradt, ezért alkalmatlannak tartják őt a legfőbb közjogi méltóság posztjára. A párt arra reagált, hogy a Köztársasági Elnöki Hivatal közölte: Áder János elfogadja a következő államfői ciklusra szóló felkérést. Áder azt írta, a megbízatásra eddig is olyan alkotmányos szolgálatként tekintett, amelynek ellátása során a magyar nemzetnek tartozik felelősséggel és számadással.

Az MSZP állítja: Áder már öt éve bizonyítja, képtelen ellátni a köztársasági elnök feladatait, személye és tevékenysége egyetlen percig sem egyesítette a magyar nemzetet. A szocialisták szerint Áder János nem őrködik az államszervezet demokratikus működése felett.

„Néma maradt, amikor kopasz verőlegények erőszakkal akadályozták alkotmányos jogok gyakorlását, szótlanul nézte a magyar sajtószabadságot csorbító csapásokat, és úgy tett, mintha nem látná a magyar nemzetet végzetesen megosztó kormányzati gyűlöletkampányt” – tudatták tegnapi közleményükben.

Címkék#Hírkereső

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!