Hírek

2012.03.03. 08:15

Tízoldalas tanulmányért ötmillió forint a szerzőnek

Hűtlen kezeléssel gyanúsítják a Honvédelmi Minisztérium médiacégének korábbi vezetőjét. Csapó Tamáson 70 millió forintot keresnek.

MTI

Az ügyészség szerint a HM Zrínyi Kommunikációs Kht. volt ügyvezetője társaival együtt fiktív szerződések alapján több mint 70 millió forinttal károsította meg a honvédséget.
   
A Legfőbb Ügyészség a kormányváltás után, tavaly februárban rendelt el nyomozást a HM Zrínyi Kommunikációs Szolgáltató Közhasznú társaságnál a cégnél feltárt hiányosságok miatt. A Pest Megyei Főügyészség szóvivője, Kállai Gábor elmondta, hogy az eddigi nyomozás adatai szerint a HM Zrínyi Kommunikációs KHT 2005 és 2009 évek folyamán több olyan megbízási és egyéb szerződést kötött cégekkel, magánszemélyekkel, amelyek "részben fiktívek, részben teljesen szükségtelenek voltak."

A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség több szakértői véleményt szerzett be és csaknem száz tanút hallgatott meg. Kiderült, hogy a Zrínyi Kht. három év alatt több százmillió forintot fizetett ki megbízási szerződések alapján. Egy, a magyar honvédség fejlesztési lehetőségeiről készített tízoldalas tanulmányért például ötmillió forintot utaltak.
A szerző - papíron - egy nyolc általános iskolai végzettségű, hajléktalan ember volt. Az ügyben különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt gyanúsítottként hallgatták ki a Zrínyi Kht. volt ügyvezetőjét. Az ügyészség szerint Csapó Tamásnak több mint 70 millió forint jogtalan kifizetéséhez lehet köze.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!