Hírek

2011.07.15. 20:11

Milliárdos támasztékot adnak a focinak

Az egyedi támogatásokból legnagyobb támogatást - 2,2 milliárd forintot - a Nemzeti Sport Intézet, valamint a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) kapta.

MTI

A kormány rendeletbe foglalta az egyes fejezeti kezelésű előirányzatokból nyújtható egyedi támogatásokat, milliárdos összeg csak a sportra jut.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium előirányzatából például 330 millió forintot kap a működtetésére a Lakiteleki Népfőiskolai Közalapítvány. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája - ugyancsak működésre - 51,3 millió forinthoz jut. A Bolyai Társaság vendégtanár programját 1 millió forinttal támogatja a tárca.


   
A Vajdasági Magyar Felsőoktatási Kollégium ösztöndíjra 11 millió, a Kárpátaljai Magyar Főiskoláért Alapítvány bérekre 120 millió forintot kap. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 3 millió forintot használhat arra, hogy a hatóságok által lefoglalt hamis márkajelű ruhákat szétossza a rászorulók között. Ugyanerre és ugyanennyit kap a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Vöröskereszt is.
   
A Területi Művelődési Intézmények Egyesülete - 61 múzeum, illetve könyvtár - működéséhez 535,4 millió forinttal járul hozzá a tárca. Nagyobb összeget, 450 millió forintot kapott még a Budapesti Fesztiválzenekar Alapítvány.
   
A legnagyobb támogatást - 2,2 milliárd forintot - a Nemzeti Sport Intézet, valamint a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) kapta az országos sportági szakszövetségek akadémiai rendszerének kialakítására, továbbá az MLSZ utánpótlás-neveléssel összefüggő feladatainak támogatására. Emellett közel másfél milliárd forintot kapott a Nemzeti Sport Intézet, az utánpótlás nevelésére. Az MLSZ pedig további 960 milliárd forinthoz jut, a sportlétesítmények műszaki, infrastrukturális és biztonságtechnikai felméréséhez és fejlesztéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!