Hírek

2011.05.06. 16:10

Egerek a Tescoban? A Békés megyei áruházakat is ellenőrzik

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter elrendelte az összes Tesco áruház ellenőrzését hétfőtől. A hírek szerint több áruházban nem tartják be a higiéniás feltételeket, emiatt sok helyen megtelepedtek a rágcsálók.

Napi.hu

A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) szakemberei átfogó vizsgálatot indítanak azért, hogy megbizonyosodjanak arról, igazak-e a sajtóban megjelent hírek, illetve az áruházakban betartják-e az előírásokat - olvasható a Napi.hu oldalán.

Az élelmiszer-biztonság megteremtése érdekében lényeges a rágcsálók megtelepedésének és elszaporodásának megakadályozása - fogalmaz a közlemény.

A jogszabályok értelmében valamennyi élelmiszer-vállalkozónak hatékony rovar és rágcsáló irtási programot kell alkalmaznia a telephelyén, illetve az üzletében - emlékeztet a VM.

Bár az áruházi dolgozók néhány esetben észlelték a rágcsálók megjelenését, vásárlói visszajelzéseket nem kaptak ebben a kérdésben - ismeri el a Tesco közleménye.

A dokumentum hozzáteszi:a hipermarketek éjjel-nappal nyitva tartó áruházak, így közvetlenül érintkeznek a külvilággal, az élelmiszerekkel megrakott polcok pedig vonzók a rágcsálók, kisebb testű állatok számára. A kiadott közlemény szerint a Tesco egységeiben folyamatos rágcsálóirtások folynak; az állati kártevők ellen csapdák kerültek kihelyezésre az eladótérben és raktári területeken; munkatársaink pedig rendszeresen végeznek fertőtlenítő nagytakarításokat.

Ezen kívül a Tesco valamennyi magyarországi áruházában a dolgozók rendszeres oktatásban részesülnek a higiéniai és élelmiszer-kezelési szabályokról. A fogyasztók érdekeinek védelmében és az élelmiszer-higiéniai előírások betartására minden nagyobb Tesco áruházban külön minőség-biztosítási ellenőr dolgozik, akinek feladata az áruházi folyamatok és állapotok teljes körű ellenőrzése, így az állati kártevők ellen kihelyezett csapdák rendszeres ellenőrzése is. A közlemény szerint az ÁNTSZ munkatársai is rendszeresen ellenőrzik az áruházak tisztaságát, hiányosságokat azonban eddig még nem tártak fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!