Hírek

2011.03.10. 12:15

Cáfolta a tandíj-terveket Szijjártó Péter

A miniszterelnök szóvivője nem tud arról, hogy a kormány tandíj bevezetését tervezi a felsőoktatásban.

MTI

A tandíj a Gyurcsány-korszakkal együtt megbukott - mondta Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva. A szociális népszavazáson az emberek úgy döntöttek, hogy ne legyen tandíj a magyar felsőoktatási intézményekben, ez a célkitűzésünk, s az álláspontunk továbbra sem változott - fogalmazott a szóvivő sajtóhírekre reagálva. Az utólagos tandíjról szóló információkról azt mondta, nem tud ilyenről. "Nincsen ilyenről szó - hangsúlyozta Szijjártó Péter.



A miniszterelnök szóvivője elmondta: a felsőoktatás átszervezése során a kormánynak lesz lehetősége arra, hogy meghatározza az államilag finanszírozott felsőoktatási hallgatói számot és a képzési szerkezetet a gazdaság és munkaerő-piac igényeinek megfelelően. Szijjártó Péter rámutatott: az államilag finanszírozott felsőoktatási helyek számának meghatározásakor nem lehet figyelmen kívül hagyni a népesség alakulását, de hogy pontosan hogyan alakulnak majd a számok, azt a kormány dönti el.

A Népszabadság csütörtöki írása szerint a kormány az utólagos tandíj bevezetését és az államilag finanszírozott felsőoktatási helyek radikális csökkentését fontolgatja, legalábbis egyebek mellett ezek is szerepelnek a kormány által lehetségesnek tartott intézkedések között.

MTI -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!