Hírek

2011.02.22. 19:33

39 neje és 94 gyereke van egy indiai férfinak

A világ egyik legnagyobb családosa az az indiai szektavezér, akinek 39 felesége van, tőlük 94 gyereke, akiktől pedig 33 unokája - eddig.

MTI

A 66 éves családfő "XXL-es" famíliájával egy százszobás, négyemeletes házban él a bangladesi határ közelében. A nejtlétszám még nőhet, mivel egyáltalán nincs a férfi ellenére a "feleséggyűjtés". Volt olyan év, hogy tízszer is megnősült. Első feleségét még 17 évesen vette el, az asszony három esztendővel idősebb nála.

A feleségeknek jókora hálótermük van férjük hálószobája mellett. Éjszakánként nem bújik az összes asszony a hitvesi ágyba, de hét-nyolc mindig a férfival van.
 
A "gigacsaládon" belüli kis családok - azaz a felnőtt gyerekek házastársai és gyerekeik - külön szobákban laknak, de a konyha közös. A család napi rizsfogyasztása csaknem egy mázsa, krumpliból 60 kiló fogy. A főzés a feleségek feladatköre, a takarítás-mosás lányaikra hárul, a fiak a ház körüli mezőgazdaságban ténykednek: növénytermesztés mellett állattenyésztéssel foglalkoznak.
 
A 39 nejű férfi egyébként keresztény vallású, mi több, egy szekta vezetője. Ez a gyülekezet 1942-ben alakult, megengedi a többnejűséget, és jelenleg mintegy 400 család tartozik hozzá. Vezetőjüket és családját adományokkal segítik.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!