Hírek

2010.08.09. 12:15

Ötezer halott a szmog miatt

Moszkva levegője nem tisztul, és a füstköd már elérte Finnországot is. Az Oroszország szertetomboló erdőtüzek füstje lepte el Moszkvát, melynek következtében egy orosz kormányhivatalnok szerint ötezerrel többen haltak meg az elmúlt egy hónapban, mint egy átlagos júliusban.

MR1-Kossuth Rádió - Világgazdaság Online

A Magyar Rádió 180 perc című műsorában a moszkvai magyar nagykövet azt a tájékoztatást adta, hogy magyar áldozata vagy sérültje eddigi tudomás szerint nincs a Moszkva környéki erdő- és tőzegtüz7eknek.

Gilyán György tájékoztatása szerint a napok óta változatlan a helyzet, sűrű füst lepi a várost, néhol az út másik oldalára sem lehet átlátni. Véleménye szeriont célszerű a Moszkvába tervezett utak elhalasztása, hiszen a légszennyezés mellett a hőség is megviseli a szervezetet, de szerinte ez függ az egyéni teherbírástól is.

A rendkívüli helyzetek minisztériumának közleménye szerint csökkent a erdő tüzek száma Moszkva környékén, véleményük szerint hétvégére sikerül eloltani a levegőt szennyező tőzegtüzeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!