Hírek

2010.08.31. 12:25

Iskolai osztályzat az amerikai autóknak

Az amerikai kormány azt tervezi, hogy az iskolai jegyek mintájára osztályzatot ad a forgalomba kerülő autóknak, hogy a vevőket takarékos modellek vételére késztesse.

Business Spectator - Világgazdaság Online

A környezetvédelmi hatóság, az EPA és a közlekedési minisztérium olyan javaslatot terjesztett elő, amely szerint a 2012-es modellévtől kezdődően a gépkocsikon a gázkibocsátás mennyiségét is fel kell majd tüntetni – tudósít a Business Spectator.

A vételre felkínált kocsik eladásánál pedig a gépkocsira rá kell ragasztani az értékek alapján számított osztályozást, amely A-tól D-ig terjed, ahogy ez az amerikai iskolákban szokásos. Egy villamos meghajtású autó vagy a Toyota Priusa eszerint A jegyet kapna, míg a sportautók, például a Ferrari 612 D-t - mondta az EPA szóvivője. Amerikai környezetvédők üdvözölték a javaslatot, de az autóipar nem fogadja osztatlan lelkesedéssel az elképzelést, mert az állítólag az iskolaidőből származó kellemetlen emlékeket idézi fel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!