Hírek

2010.08.10. 14:57

Buffett fordulatra készül

Warren Buffett lecsökkentette a Berkshire Hathaway által birtokol kötvények futamidejét, szakértők szerint azért, mert az infláció emelkedésére számít.

Bloomberg - Világgazdaság Online

Március 31-én még a Berkshire kötvényeinek 18 százalékát tették ki az egy éves, vagy annál rövidebb futamidejű kötvények aránya. Június 30-én már 21 százalékot adtak ki ezek a kötvények – derül ki a cég felügyelethez benyújtott dokumentumaiból. Meyer Shields, a Stifel Nicolaus & Co. elemzője szerint ez a tény arra utalhat, hogy Buffett a közvélekedésnél korábban számít alapkamat emelésre – tudósít a Bloomberg.

Glenn Tongue, a T2 Partners LLC partnere úgy látja, hogy a milliárdos az infláció emelkedésére készül ezzel a lépéssel, hiszen az infláció emelkedésekor a hosszabb távú eszközök szenvedik el a legnagyobb veszteséget.

Ennek ellentmond a tény, hogy az infláció 44 éves mélypontra esett vissza, Bill Gross, a Pacific Investment Management alapítója pedig arra bíztatta a befektetőket, hogy vásároljanak hosszabb futamidejű kötvényeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!