Hírek

2010.08.14. 08:34

225 milliós bírság gyorshajtásért

Világcsúcs gyorshajtási bírságra számíthat egy svéd férfi: 225 millió forintnyi összegre ítélhetik. Óránkénti 290 km-es sebességgel száguldott Svájcban.

Forrás: MTI

A 37 éves illető óránkénti 290 kilométeres sebességgel száguldott Svájcban sportkocsijával, egy ötvenmillió forintot érő Mercedesszel, amikor lefotózta a rendőrségi kamera. A megengedett maximális tempót 170-nel múlta felül. Mivel a svájci törvénykezés a bírság megállapításánál a sebességtúllépés mértékén túl előírja a vétkes vagyoni helyzetének figyelembevételét is, és mivel a szóban forgó gyorshajtó tehetős, az ügyészség közlése szerint akár 1 millió 80 ezer svájci frankra is rúghat a büntetése - adta hírül a brit BBC. Az autót a rendőrség lefoglalta.

Gazdája - elméletileg - napi részletekben is fizetheti a bírságot, ez esetben háromszáz nap áll majd a rendelkezésére. Naponta csaknem 700 ezer forintnak megfelelő összeget kellene így lerónia. 

A gyorshajtási bírság eddigi világcsúcstartója svájci volt: januárban szabtak ki rá közel 60 millió forintnyi büntetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!