Hírek

2010.06.01. 05:00

Válságálló befektetési alapok - Nem rossz üzlet

A részvény- és állampapírpiacok esése mellett is voltak olyan befektetési alapok, amelyek májusban szép hozamot értek el.

vg.hu

Ezek közül többen is a devizapiacokon tettek szert komolyabb nyereségre, például a norvég korona erősödésére vagy a lengyel zloty gyengülésére spekulálva.

Olyan alap is volt a nagy nyertesek között, amelyik a részvénypiacok esésére játszott, és olyan is akadt, amelyik egyszerűen azzal ért el jó hozamot, hogy a legalacsonyabb kockázatú nemzetközi kötvényekbe fektette a vagyonát.

Rossz emlékű hónap volt a befektetők többségének a május. Az amerikai tőzsdék mintegy 8, az európai vezető mutatók – a viszonylag stabil frankfurti DAX kivételével – 7-10 százalékot estek, a budapesti BUX index pedig több mint 10 százalékkal került lejjebb. A hazai állampapírpiachoz sem volt kegyes az ötödik hónap, a MAX index is 1,8 százalékot csökkent.

A cikk teljes terjedelmében a vg.hu-n olvasható emelt díjú SMS elküldése után (a Világgazdaság előfizetőinek a cikk ingyenes).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!