Hírek

2010.06.22. 14:55

Meccs közben pazarul gurul a sör is - Fellendülhet a fogyasztás

Idén fellendülhet a sörfogyasztás Magyarországon, annak ellenére, hogy tavaly 13 százalékkal kevesebb sör fogyott, mint az azt megelőző évben - közölte a Vinoport.hu és a Varga Pincészet közös felmérésük eredményét az MTI-vel kedden.

MTI Eco

A pincészet és az online bormagazin közös felmérése alapján elsősorban a labdarúgó világbajnokság hatására fogyhat az előző évi 6,289 millió hektoliternél több sör az idén, de a vb a borfogyasztásra is jó hatással lehet.

A közlemény szerint az évek óta mintegy 3,5-4,0 millió hektolitert termelő magyarországi borászat más iparágakkal összehasonlítva kevésbé konjunktúra-érzékeny, azonban a labdarúgó világbajnokság miatt a fröccsfogyasztás megemelkedhet az idén Magyarországon.

A Vinoport.hu és a Varga Pincészet internetes felmérése alapján a szurkolók 40 százaléka fröccsöt iszik a labdarúgó világbajnokság meccseinek nézése közben. Az 575 megkérdezett 33 százaléka legszívesebben tisztán issza a bort, 21 százalékuk pedig sört fogyaszt. A felmérés szerint töményet a meccsek alatt senki nem fogyaszt, kávét, üdítőt viszont a megkérdezettek 38 százaléka.

A fröccstípusok között a legnépszerűbb a fehérborból készült fröccs, rozéfröccsöt a megkérdezettek 36 százaléka, vörösborból készült fröccsöt pedig 10 százaléka választ a közvetítések mellé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!