Hírek

2010.05.06. 15:11

Sorsdöntő napok előtt Nagy-Britannia

A kormányalakításhoz nem elegendő mértékű konzervatív győzelmet valószínűsítettek a magyar idő szerint este 11-kor záruló brit választásokat megelőző legutolsó közvéleménykutatások.

Világgazdaság Online

Ezek szerint a konzervatívok 6-9 százalékponttal szerezhetnek többet a kormányzó Munkáspártnál, miközben a parlamenti többség eléréséhez legalább 10 pontos fölényre lenne szükség. Ha a holnap délutánra összesítendő választási eredmények a felméréseknek megfelelően alakulnak, akkor 1974 óta első ízben fordulhat elő Nagy-Britanniában, hogy nem hirdethetnek egyértelmű győztest.

Az eredmények alakulását olvasóink folyamatosan nyomon követhetik a Világgazdaság Online-on.

Bár a font a héten közel kilenc havi csúcsra emelkedett a görög válság miatt megtépázott euróval szemben, elemzők szerint a piacok könnyen a brit aktívák ellen fordulhatnak, ha a kormányalakítás lassúnak vagy zűrösnek bizonyul. Mivel az országban nincs hagyománya a koalíciós kormányzásnak, erre van némi esély.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!