Hírek

2009.11.03. 13:23

Bajnai Gordon is beoltotta magát H1N1 ellen

H1N1 elleni védőoltást kapott Bajnai Gordon. A miniszterelnököt a parlamenti orvosi szobában oltották be az újinfluenza elleni vakcinával.

Világgazdaság Online - Ambrus Vilmos

"Azt tettem, amt mindenkinek javasolok" - nyilatkozta a kormányfő újságíróknak, miután kijött a Parlament orvosi rendelőjéből. Bajnai Gordon nem sokkal 13 óra után ingben, nyakkendőben, Szollár Domokos kormányszóvivő és a miniszterelnöki kabinet két tagja kíséretében érkezett az orvosi szobába, ahol fotósok és operatőrök serege várta. Az újságírók magából a procedúrából viszont nem láthattak semmit, mert az orvosi rendelőnél várakozó sajtómunkatársak elől egy kormányőr becsukta az ajtót.

Bajnai Gordon pár perccel később úgy nyilatkozott, a H1N1-nek káros szövődményei lehetnek, és ha tömeges fertőzés esetén százezrek betegednek meg, az a munkából történő folyamatos kiesés miatt a gazdasági válság elmélyülését okozhatja.

A miniszterelnök egy kérdés kapcsán azt mondta, tud arról, hogy rengeteg patikában nem lehet kapni a vakcinát, éppen ezért utasítást adott az egészségügyi miniszternek, gyorsítsák az oltóanyag szállítását úgy, hogy a vakcina a héten minden gyógyszertárban elérhető legyen.  

Bajnai közölte: Ukrajnának is adunk az oltóanyagból, de ez nem fogja veszélyeztetni a Magyarországi ellátást. A kormányfő nyilatkozata előtt megmutatta oltási könyvét a fotósoknak. "Még trópusi oltásom is van" - mondta azzal kapcsolatban, hogy korábban milyen védőoltásokat kapott. Az oltási könyvben egyébként a H1N1 volt az egyetlen bejegyzés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!