Hírek

2009.07.22. 05:05

Globálisan már gyógyul a PC-piac

Világméretekben a vártnál kisebb mértékben csökkent a személyi számítógépek eladása az idei év második negyedévében, az IDC piackutató eredetileg 6,3 százalékos visszaeséssel számolt az időszakra, de végül éves összevetésben csupán 3,1 százalékos lett az elmaradás.

VG Online - S. GY.

A globális piac elsődleges motorja már több éve a hordozható gépek szegmense, amely ma már nemcsak a fejlett piacok, hanem a fejlődő térségek jellemzőjévé is vált - áll az amerikai elemző cég jelentésében.

Szakértői szerint a világméretekben már javuló tendenciák az év második felében  tovább erősödhetnek, e mögött az otthoni felhasználó kör növekvő kereslete dominál majd, nem pedig a szállítók időről-időre jelentkező készletkiegyenlítő praktikái. Ismét megjelennek a piacon a céges felhasználók, köztük is elsőként a bankok, sőt talán az autóipar is, a kereskedelem viszont továbbra is óvatos marad az it-költéseivel - vélik az elemzők.



A márkák többsége az év második felére időzíti az új termékvonal piacra vitelét, meglovagolva a hagyományos erősebb szezont, amit egyfelől az iskolakezdés, majd néhány héttel később a karácsonyi vásárlási láz szokott fellendíteni.

A cikk folytatása, valamint a témával kapcsolatos háttér és további információk a Világgazdaság Online-on!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!