Hírek

2009.05.04. 16:07

Kétezer falusit használnak emberi pajzsként a tálibok?

Pakisztáni azzal vádolja a tálib lázadókat, hogy kétezer falusit tartanak fogva, emberi pajzsként használva őket az ország észak-nyugati részén.

BBC News - VG Online

A pakisztáni haderő az Iszlámábádtól mintegy száz kilométerre található Pir Baba vallási központot szeretné felszabadítani a tálib ellenőrzés alól. A BBC beszámolója szerint Pakisztán állítása, miszerint a lázadók ember pajzsként használják kétezer foglyukat, nem ellenőrizhető.

A pakisztáni hadsereg az egész térséget érintő akciót indított annak érdekében, hogy megakadályozza a tálib felkelők további térnyerését. A szélsőségesek a múlt hónapban vonták ellenőrzésük alá a régiót, a helyzet azóta sem változott, annak ellenére, hogy a hadsereg helikopterekkel, hadihajókkal és vadászrepülőkkel próbálta visszafoglalni.

A hivatalos pakisztáni álláspont szerint azonban a hadművelet jól halad, a legfrissebb jelentés szerint eddig hét tálib vesztette életét, köztük egy parancsnok is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!