Hírek

2009.05.22. 09:43

Bejött a magyaroknak a bécsi vásár

Sok látogatót, új szakmai és üzleti kapcsolatot, és konkrét eladásokat is hozott a résztvevő magyar galériák számára az idei bécsi kortárs művészeti vásár.

Takács Gábor

A most ötödik alkalommal megrendezett Viennafair-en rekordszámú galéria képviselte Magyarországot: az acb, az Inda, a Kisterem, a Knoll, a Ráday és a Viltin. A kifejezetten a közép- és kelet-európai térségre összpontosító vásárra közel 16 ezer látogató volt kíváncsi. Térségünkből minden eddiginél több, 29 galéria érkezett; részvételükhöz az Erste Bank nyújtott segítséget.

A Ráday Galéria Bolygó Bálint, Londonban élő szobrász kinetikus alkotásait állította ki a Viennafairen. A sajtó, a szakma és a közönség részéről is nagy volt az érdeklődés a művész munkái iránt, a látogatók többször is visszajöttek a standra megnézni, hol tart a "Trace" nevű rajzológép a rajzolásban. Az acb Galéria konceptuális művészet területén mozgó alkotók - Tarr Hajnalka, Várnai Gyula és Varga Ferenc - munkáit állította ki az osztrák fővárosban.

Érdekességeket a kiállításról még itt olvashat!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!