Hírek

2009.05.15. 14:24

Az IMF a tragikus adatok ellenére is reménykedik

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) továbbra is abban bízik, hogy a világgazdaság a következő év elején újra gyorsulni kezd. A szervezet annak ellenére nyilatkozik pozitívan, hogy az eurózóna GDP-je az első negyedévben 2,5 százalékkal csökkent.

The Times - VG Online

Az első negyedéves csökkenéssel az eurózóna éves bruttó összterméke rekord mértékben, 4,6 százalékkal zuhan. A közös valutát használó országok gyenge teljesítményét tovább hangsúlyozza a fő exportőr Németország katasztrofális adata - írja a The Times.

Az ország az újraegyesítés óta nem produkált ilyen rossz adatot: az elemzők 3 százalékos várakozásával szemben 3,8 százalékkal csökkent gazdasági teljesítménye az első negyedévben.

Ennek ellenére az IMF vezetője, Dominique Strauss-Kahn pozitív jeleket lát. A Valutaalap a bankok rossz eszközeinek mérséklését hangsúlyozta, ezt az IMF a gazdasági felépülés feltételének tekinti. A Valutaalap a jövő év elejére gazdasági fellendülést vár.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!