Hírek

2009.04.03. 07:52

Egyesül a Roda és a Fortuna Sittard

Bejelentette egyesülési tervét a magyar válogatott Bodor Boldizsár holland élvonalban szereplő labdarúgóklubja, a Roda JC, valamint a másodosztályú Fortuna Sittard.

MTI

A két gárda a következő idénytől Sporting Limburg néven szerepel majd a pontvadászatban, noha mind a Roda, mind a Fortuna Sittard szurkolói erősen ellenezték az egyesülést. A fúziót Sef Vergoossen jelentette be, aki tagja volt az együttműködés lehetőségeit vizsgáló bizottságnak, továbbá edzőként irányította a PSV Eindhovent és a Rodát is, utóbbival 2000-ben megnyerte a holland kupát.

Az egyesülésre azért volt szükség, mert mindkét klub komoly gondokkal küzd a pályán és azon kívül is, viszont egybeolvadva pénzügyileg már elég stabil lenne a túléléshez. A mérkőzéseket a Roda stadionjában játssza majd a csapat, míg az edzőközpontja az onnan 30 kilométerre lévő Sittardban lesz. Az összeolvadás egyúttal azt is jelenti, hogy az idény végén számos labdarúgónak - többnyire a Sittardból - új munkaadó után kell néznie. A Roda jelenleg 16. a 18 együttest számláló élvonalban, míg a Fortuna Sittard 17. a 20 gárdát magában foglaló másodosztályban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!