Hírek

2009.04.07. 13:28

Ámokfutás egy németországi bíróságon

Lövöldözés volt kedden a németországi Landshut városban, a bajor tartományi bíróságon.

BAMA

A rendőrség szóvivője szerint egy ámokfutó lelőtt valószínűleg két embert, továbbiakat pedig megsebesített a bíróság különböző helyiségeiben, majd feltehetőleg végzett magával is.

Az első közlések szerint a vérfürdő következtében legkevesebb két személy vesztette életét, s többen megsebesültek, négyen közülük súlyosan. A halálos áldozatok között van állítólag a merénylő is, de nem tudni, hogy a férfi önmagával végzett-e, vagy rendőrök terítették le. A merénylet indítékai egyelőre nem ismeretesek, valószínűleg ámokfutó merénylet történt, bár egyes források szerint a tettes egy örökösödési per tárgyalása közben, a közönség soraiban helyet foglalva a lehetséges érintettség miatt kezdett lövöldözni.

Az alsó-bajorországi város központjában lévő bírósági épületet a hatóságok hermetikusan körülzárták, a bíróságot evakuálták. Szemtanúk szerint a rendőrség villámgyorsan érkezett a helyszínre, s ez is hozzájárult ahhoz, hogy a lövöldözés nem folytatódott. A merénylet nem sokkal tíz óra után történt, s egy hatvanéves férfi követte el azt.

Németországot a közelmúltban már megrázta egy súlyos ámokfutó merénylet: a baden-württembergi Winnendenben egy volt középiskolás diák több korábbi diáktársával, illetve tanárával, s menekülés közben további személyekkel, majd végül önmagával is végzett. A március 11-i merénylet - a tettessel együtt - összesen 16 halálos áldozatot követelt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!