Hírek

2009.01.17. 10:13

Tucatnyi tisztségviselő távozik

Tucatnyi minisztériumi tisztségviselő készül csomagolni: magyarországi állásukat inkább külképviseletire cserélik az országgyűlési választások előtti évben - ismerteti a szombati Magyar Hírlap.

BAMA

A napilap információi szerint többek között Horváthné Fekszi Márta külügyi államtitkár is otthagyja a Bem rakpartot, és ENSZ-nagykövetként folytatja pályafutását.

Posztjáért a hírek szerint ketten vannak versenyben, a Gyurcsány Ferenchez közel állónak tartott Faller Jenő szakállamtitkár, valamint Mesterházy Attila, a külügyi bizottság szocialista tagja.

Szentiványi Gábor külügyi szakállamtitkár Magyarország stockholmi nagyköveteként dolgozik tovább. A lap szerint Bogyay Katalin, a kulturális tárca szakállamtitkára UNESCO-nagykövetként folytathatja pályáját. Bayer Mihály jelenlegi Nabucco-nagykövet a közeljövőben Belgrádban képviselheti Magyarországot, Havril András nyugdíjba vonuló vezérkari főnökre pedig ljubljanai nagyköveti poszt vár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!