Hírek

2009.01.26. 14:25

Kirúgták a 100-0-ra győző kosárcsapat edzőjét

Kirúgták egy texasi középiskola leány kosárlabdacsapatának edzőjét, miután helyénvalónak nevezte tanítványainak 100-0-ás győzelmét.

mti

A Covenant (Szövetség) nevű keresztény magángimnázium együttese január 13-án meghökkentő különbségű sikert aratott a tanulási nehézségekkel küzdő diákokkal foglalkozó Dallas Academy felett. Utóbbi mindössze nyolc játékost tudott kiállítani, és négy éve nem nyert meccset. Szemtanúk szerint nyomasztó fölényük ellenére a hazaiak – akik félidőben már 59-0-ra vezettek – az utolsó negyedben sem álltak le a triplagyártással, a nézők pedig hangos ujjongásban törtek ki, ahogy kedvenceik egyre közelítettek a 100 ponthoz.

A Dallas Morning News című napilap és a Covenant igazgatója egyaránt szégyenteljesnek és a keresztény elvekkel ellentétesnek minősítette az esetet, s az intézményvezető elnézést kért a diákok sportszerűtlen viselkedéséért. Micah Grimes edző azonban más véleményen volt: „Nem értek egyet a bocsánatkéréssel. Úgy játszottunk, ahogy kellett, mindenki derekasan és becsületesen küzdött.” Nyilatkozata után néhány órával a vezetőség menesztette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!