Hírek

2009.01.18. 11:24

Huszonnégy gólos győzelmet aratott a magyar válogatott

A legkönnyebbnek tartott csoportellenféllel, Ausztráliával szemben 24 gólos, 41-17-es győzelmet aratott a magyar férfikézilabda-válogatott a horvátországi világbajnokság nyitómérkőzésén. Vasárnap Románia következik.

BAMA

Eredmény, férfikézilabda-vb, A csoport, 1. forduló:
Magyarország - Ausztrália 41-17 (20-8)
Eszék, 2000 néző
v.: Mohsen Karbas-Chi, Majid Kolahdouzan (iráni)
gól: Iváncsik T. 7, Zubai 7, Császár 6/2, Iváncsik G. 5, Gál 3, Putics 3/2, Herbert 3, Mocsai 3, Harsányi 3, Eklemovics 1, illetve Fletcher 8/1, Subotic 3, Schofield 1, Calvert 1, Matic 1, Blondell 1, Kelly 1, Jerkov 1
hetes: 4/4, illetve 2/1
kiállítás: 6, illetve 2 perc

Váratlan húzásra határozta el magát Hajdu János szövetségi kapitány, aki egyelőre csak 15 játékost nevezett be a világbajnokságra. A "kimaradó" Katzirz Dávid lett, aki ugyan ott van társaival Eszéken, de szereplésére egyelőre várni kell. A szakvezetés ugyanis úgy gondolkodott, ha esetleg sérülés jönne közbe, akkor még a csoportmérkőzések alatt is tudna változtatni - a fennmaradó helyre ugyanis az előzetes 28-as keretből bárkit behívhatna.

(A szabályok értelmében a csoportmérkőzések után kettő, a középdöntő után pedig egy játékos cserélhető.)

A magyar és az ausztrál válogatott korábban mindössze egyszer találkozott egymással: 2000. május 25-én Százhalombattán 40-20-ra Magyarország nyert. Érdekesség, hogy a szövetségi kapitány akkor is Hajdu János volt. A mérkőzés előtt Mocsai Tamást 100., Gál Gyulát 150. válogatottsága alkalmából köszöntötte Sinka László MKSZ-alelnök.

Három percig tartott magát az amatőr játékosokból álló Ausztrália, ekkor egyenlítette ki az egygólos hátrányt Schofield. 1-1 után azonban öt perc alatt hatot rámoltak be a magyarok, a 7-1-es előnyből főleg az Iváncsik fivérek vették ki részüket.

Miután a magyar válogatott a pénteki megérkezés után nem kapott edzéslehetőséget a mérkőzés színhelyén egy nappal eltolták a tréninget - a találkozó ugyanis maximum erre volt jó.

Már a két kapus közötti különbség is eldönthette volna a mérkőzést, amíg Fazekas bravúrt bravúrra halmozott, addig ausztrál kollégája a 24. percben találkozott először a labdával.

A 20-8-as félidőt követően Hajdu János kapitány több helyen is változatott a csapat összetételén, de igazából teljesen mindegy volt, hogy ki lépett pályára. A védelem oszlopa, Herbert Gábor három gólt is jegyzett - ez sok mindent elárult az ellenfél erejéről -, Zubai egy félidő alatt szórt hetet, Császár ugyanennyi idő alatt hat találatig jutott, de Harsányi is beköszönt háromszor.

Az ausztrálok részéről egyedül a dán kapitány, Morten Fjeldstad próbált kiötleni valamit, de az ő erejéből is csak két komikus jelenetre futotta. Először kapusa helyett mezőnyjátékost küldött be, aki egy passz után visszaszaladt cserére, majd a mérkőzés vége előtt 4 másodperccel kért időt...

A 41-17-es győzelem nagyobb koncentrációval lehetett volna nagyobb (a 17 kapott gól kicsit soknak tűnik), de egyértelmű, hogy Románia és Szlovákia ellen kiváló felkészülésül, átmozgatásul szolgált az összecsapás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!