Hírek

2009.01.15. 08:35

Gáza: még nem a diplomáciáé a főszerep

Az izraeli lövegek és a harckocsik az éjszaka tovább lőtték Gáza várost. Palesztin források szerint a húsz napja tartó hadműveletnek legalább 1024 halálos áldozata van.

mr

Az izraeli erők napok óta körgyűrűben tartják Gáza várost, de tartózkodtak az átfogó támadástól a sűrűn lakott városi útvesztőkben. Izraeli oldalról 13-an vesztették életüket: 10 katona esett el és három civil halt meg a Hamász légicsapásaiban. Eközben folytatódnak a diplomáciai erőfeszítések a gázai tűzszünet elérése végett. Hoszám Zaki egyiptomi külügyi szóvivő reményét fejezte ki, hogy kairói közvetítéssel hamarosan sikerül tető alá hozni egy tíznapos tűzszünetet a Hamász és Izrael között.

Ezrével menekülnek az emberek Gáza városából

Az izraeli hadsereg már a sűrűn lakott városrészek felé nyomul. Az izraeli tüzérség hajnalban folyamatosan lőtte a települést. Közben izraeli hadihajók ismét visszafordulásra kényszerítettek egy segélyszállító hajót. A Szabad Gáza Mozgalom nevű, amerikai székhelyű, palesztinbarát mozgalom hajója Ciprusról vitt volna szállítmányt a gázai övezetbe. Szerdán egy iráni segélyszállító hajónak kellett visszafordulnia az izraeliek fenyegetése miatt.

Gáza -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!