Hírek

2008.12.20. 08:20

MTV: 15-en pályáznak az elnöki posztért

Összesen tizenöten pályáznak a közszolgálati televízió elnöki posztjára - mondta Czeglédi László, a Magyar Televíziót (MTV) felügyelő közalapítvány kuratóriumának elnöke, a benyújtási határidő lejárta után.

mti

A pályázaton induláshoz szükséges csomagot tizenhatan vették fel. A mostani, a posztra meghirdetett negyedik pályázat kiírásáról október 10-én döntött a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége, miután aznap nem tudtak jelöltet állítani a tisztségre. A voksoláson - amelyen a jelöltté váláshoz tíz szavazatot kellett volna szereznie valamelyik indulónak - Székely Ferencet heten, Havasi Jánost öten, Baló Györgyöt ketten támogatták.

A poszt március elején üresedett meg, miután lejárt Rudi Zoltán négyéves megbízatása. Ő volt a Magyar Televízió első olyan elnöke a médiatörvény 1995-ös elfogadása óta, akinek sikerült kitöltenie hivatali idejét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!