Hírek

2008.09.03. 12:09

Utánfutón és kamionon jön az osztrák szemét

Utánfutón és kamionon jön az osztrák szemét Magyarországra, osztrákok és magyarok egyaránt hordják.

MTI

Évente 45 ezer tonna illegális hulladék kerül magyar területre a szomszédos országból – írja a Kisalföld szerdai száma. A lap közlése szerint a schengeni csatlakozás óta még több szemét jut át a határon. Az osztrák hivatal most büntetéssel fenyegeti a „lomisokat”.

A Burgenlandban is egyre nagyobb gondot jelentő Magyarországra irányuló illegális „hulladékexporttal” már az osztrák közszolgálati televízió is foglalkozott. A limlomokat tartalmazó zsákokat a szemétturisták gyakran már a magyar határ előtt felbontják, kiválogatják, és a szükségtelen kacatokat az utak mentén eldobják. Az osztrák szervek a korábbinál szigorúbb – 200 eurónál kezdődő – büntetést helyeztek kilátásba ennek megakadályozására.

A Hegyeshalmi Polgárőr Egyesület szinte naponta találkozik a falu határában osztrák vendéglőkből származó szeméttel, osztrák virágföldes zsákokkal és műszaki termékekkel. Az egyesület elnöke arról tájékoztatta a napilapot, hogy több esetben feljelentést tettek, ám hiába derítették ki az osztrák szemetelő személyazonosságát, csak akkor lehetne megbüntetni, ha bejelentett magyar lakcímmel rendelkezne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!