Hírek

2008.09.02. 11:20

TEÁOR: térítsen a kormány!

A Magyar Demokrata Fórum arra kéri a kormányt, hogy térítse meg a vállalkozások TEÁOR-kódváltásából származó költségeit. Erről Pettkó András országgyűlési képviselő tájékoztatta kedden az MTI-t.

BAMA

Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter augusztus végén jelentette be, hogy a kormány szűkíti a TEÁOR- (gazdasági tevékenységek egységes ágazati osztályozási rendszere) számok alkalmazását, mert a tapasztalatok szerint ez igen sok adminisztrációs terhet jelent a vállalkozások számára. A jogszabálytervezet szerint a TEÁOR-számokat ezentúl csupán adóigazgatási és statisztikai célra fogják használni, a szakmakódokról elég lesz az adóbevallásban nyilatkozni.

Pettkó közleményében kiemelte: üdvözlendőnek tartja, hogy több százezer egyéni vállalkozó mentesülni fog a TEÁOR-kódváltás rendkívül nagy költségekkel járó bürokratikus terhe alól. Ugyanakkor gondolni kellene azokra is, akik mindent időben, az előírásoknak megfelelően intéztek el. A gazdasági társaságoknak és egyéni vállalkozóknak korábban ügyvéden keresztül kellett regisztrálniuk a kódot a Cégbíróságnál, ami nem kevés pénzükbe került. Az MDF ezért arra kéri
a kormányt, hogy keresse meg a módját a szabályosan eljáró gazdasági társaságok és vállalkozók költségeinek visszatérítésére.

a vállalkozások TEÁOR-kódváltásából származó költségeit. Erről Pettkó András országgyűlési képviselő tájékoztatta kedden az MTI-t. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!