Hírek

2008.09.30. 17:54

Sikertelen a terror ellen vívott háború?

A világ közvéleménye úgy gondolja, hogy az Egyesült Államok által indított terrorizmus elleni háború nem sikeres és nem gyengítette meg az al-Kaida terrorszervezetet – vált ismertté a BBC közvélemény-kutatásából.

BAMA

A 23 országban megkérdezett 24 ezer ember többsége úgy vélte: az amerikai erőfeszítések eredményeként még meg is erősödött Oszama bin Laden hálózata. A válaszadók általános véleménye volt, hogy egyik oldal sem áll nyerésre a terror elleni harcban, és az Egyesült Államok patthelyzetet teremtett.

Míg összességében a megkérdezettek általában negatívan vélekedtek az al-Kaidáról, Egyiptomban és Pakisztánban a többségnek inkább vegyes vagy pozitív véleménye volt a hírhedt terrorhálózatról.

Pakisztánban az utóbbi időben egyre jobban erősödnek az iszlám fundamentalisták. Külföldi elemzők és hírszerző szolgálatok azt gyanítják, hogy az al-Kaida vezérkara Afganisztán és Pakisztán határvidékén, a nehezen hozzáférhető hegyek között rejtőzik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!