Hírek

2008.09.26. 14:16

Rendkívüli közgyűlés egy pofon miatt

A Csongrád Megyei Közgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezi az ellenzéki MSZP-SZDSZ-frakció

BAMA

A Csongrád Megyei Közgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezi az ellenzéki MSZP-SZDSZ-frakció annak kapcsán, hogy Magyar Annaközgyűlési elnök éles - sajtóhírek szerint tettlegességig fajuló - vitába keveredett szerdán a főjegyzővel - közölte Simicz József frakcióvezető-helyettes pénteken Szegeden.

Az MSZP-SZDSZ-frakció egy háromtagú - egy bal- és egy jobboldali, valamint egy független képviselőből álló - vizsgálóbizottság felállítását is javasolja a történtek és az ahhoz vezető események tisztázására - mondta a szocialista politikus sajtótájékoztatóján.

Kozma József MSZP-SZDSZ-frakcióvezető kifejtette, az üggyel kapcsolatos fő kérdés, hogy a főjegyző a "vita" során "milyen iratot, cselekedetet vagy szándékot nem akart vagy tudott aláírásával jog előtt igaznak, törvényesnek elismerni".

A szocialista politikus ismételten lemondásra szólította fel Magyar Annát, aki álláspontja szerint oly mértékben megsértette tisztségének, a közgyűlésnek és Csongrád megyének méltóságát, hogy nem maradhat tovább annak vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!