Hírek

2008.09.17. 14:19

MSZP: nem akarja senki Bőst

Nincs napirenden a Bős–Nagymarosnál tervezett vízlépcső megépítése – mondta Orosz Sándor, az MSZP környezetvédelmi tagozatának vezetője szerdán az MTI érdeklődésére.

mti

Az MSZP nem akar Bős–Nagymaros ügyében semmilyen lépést tenni, túl azon, hogy igyekszik megegyezni a szlovák féllel – közölte a kormánypárti képviselő annak kapcsán, hogy Illés Zoltán, a Fidesz környezetvédelmi szakpolitikusa szerint az MSZP-hez tartozó gazdasági körök arra spekulálnak: esetleg megépítenék Nagymarosnál az elmaradt gátat.

Orosz Sándor azt mondta: nem is tud olyan elképzelésről, amely egy hajdanvolt beruházást tervezne megvalósítani. Hozzátette: komolyan kellene venni a hágai ítélet végrehajtását. Pozsony szándékairól azt mondta: véleménye szerint a mostani állapot tökéletesen megfelel a szlovák félnek.

A Magyar Hírlap a bős–nagymarosi vízlépcső közös megépítéséről 1977. szeptember 16-án kötött megállapodás évfordulóján készített interjút Illés Zoltánnal. A fideszes politikus azt mondta: az MSZP-hez tartozó gazdasági körök arra spekulálnak, hogy esetleg megépítenék Nagymarosnál az elmaradt gátat, majd Adonynál és Fajsznál a régi tervek szerint még kettőt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!