Hírek

2008.09.19. 14:19

Mitől lobbannak lángra a brit taxik?

A londoni fekete taxik százait vonták ki átmenetileg a forgalomból, miután ismeretlen okból sorozatban többnek a motorja is kigyulladt.

mti

A Transport for London (TfL), a londoni tömegközlekedésért felelős hatóság csütörtökön szánta el magát a „nem könnyű lépésre”, de mint közleményében fogalmazott, nem vállalhatta annak kockázatát, hogy egyetlen taxisofőr vagy utas is megsérüljön. Az eddigi taxitüzek során személyi sérülés nem történt.

Az első tűzeseteket, amelyek a fekete taxik egy meghatározott típusát, az 56-os rendszámú TX4-modelleket érintették, még augusztusban jelentették. A TfL nyomban elrendelte mind a 600 ilyen bérkocsi ellenőrzését, ám közben újabb gyulladásokat jelentettek, a legutóbbit szerdán, Londonban. A fővárosban ez volt a negyedik, országszerte a 12. motortűz a TX4-es taxiknál.

Eddig száz taxi vizsgálatával végeztek, de nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a bajt. A TfL megnyugtatta a taxisokat, hogy az ellenőrzés után minden jármű visszatérhet az utcákra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!