Hírek

2008.09.24. 13:00

Megvannak a sírrongálók

Elfogta a rendőrség a pócspetri temető síremlékeinek rongálóit, akik huszonhárom sírról harminchárom, alumíniumból készült feszületet loptak el – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője.

mti

Az ügyben nyomozó nyírbátori rendőrkapitányság máriapócsi őrse kedden állította elő a gyanúsítottakat, akik széles körű adatgyűjtés eredményeként kerültek rendőrkézre – mondta Fülöp Gergely.

A főhadnagy tájékoztatása szerint a gyanúsítottaknál tartott házkutatás során megtalálták a temetőből ellopott feszületeket, amelyeket minden valószínűség szerint szétdarabolás után fémhulladékként akartak eladni.

Az eljáró rendőrök a 17 és 25 év közötti, pócspetri és kállósemjéni lakókat további lopásokkal is kapcsolatba hozták: a rendelkezésre álló adatok szerint szeptember 22-én egy büfébe törtek be, néhány héttel korábban pedig vasból készült aknafedeleket tulajdonítottak el, amelyeket szétdarabolva értékesítettek.

A kihallgatás során a gyanúsítottak a bizonyítékok hatására beismerő vallomást tettek, ellenük szabadlábon hagyásuk mellett folyik a büntetőeljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!