Hírek

2008.09.15. 13:22

Frankfurtba indult, Tatáig jutott a dühöngő láncfűrészes

Láncfűrésszel próbálta szétaprózni autóját, majd cigarettacsikket akart dobni egy benzineskannába az a német-osztrák állampolgárságú férfi, akit eredetileg csak azért állítottak meg az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK)Zrt. munkatársai Tata környékén az M1-es autópályán, mert nem volt sztrádamatrica a járművén.

D. T.

A láthatóan bódult 27 éves fiatalember azonban közvetlenül a megállítása után ön- és közveszélyes magatartást tanúsított, ezért az időközben riasztott Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztály járőrei azonnal őrizetbe vették. A 27 éves férfi az M1-es autópályán közlekedett, amikor az ÁAK munkatársai megállították.

Matrica nélkül használta a pályát, erre akarták figyelmeztetni, de látván a férfi bódult állapotát valamint ön- és közveszélyes viselkedését, a rendőrség segítségét kérték. A dühöngő sofőrt a rendőrök azonnal a tatai kapitányságra kísérték, ahol gépjárművét is átvizsgálták. Gyanújuk hamar beigazolódott, mivel az utastérben 3,9 gramm kábítószergyanús anyagot találtak.

A német férfi később – már lehiggadva – elmondta: csütörtökön indult el az ausztriai Hochenbergből, s Frankfurtba akart menni egyik rokonához. Mivel indulás előtt már elszívott 6 szál cannabist tartalmazó cigarettát, és vezetés alatt folyamatosan alkoholt ivott, elvesztette a tájékozódási képességét. Pénteken arra lett figyelmes, hogy német nyelvű táblák helyett magyar feliratozást lát mindenhol.

A férfit a Tatai Rendőrkapitányság hétfőn gyorsított eljárással bíróság elé állította. A bíróság 180 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!