Hírek

2008.09.19. 07:14

Demonstrációk szombatja a fővárosban

Mozgalmas nap lesz szeptember 20. a fővárosban, különösen a Kossuth téren lehet nagy tömegekre számítani. Szombaton ugyanis három nagyszabásúnak beharangozott tüntetés is befut a Parlament elé, illetve környékére.

K. F.

[caption id="" align="alignright" width="230"] Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke az Olimpiai parkba hirdetett demonstrációt. FOTÓ: KERÉK ÁGNES
[/caption] Oda érkeznek délután négy körül a Gyurcsány Ferenc kormányfő által életre hívott Magyar Demokratikus Charta támogatói.
A Charta-tüntetésre több ezer embert várnak, igaz, eddig összesen 4500-an csatlakoztak a felhíváshoz az „erőszak és a kirekesztés” ellen. Szombaton Gyurcsány mellett Demszky Gábor főpolgármester is beszédet tart.

Pár lépéssel odébb, az Olimpiai parkba délután két órára hirdette meg Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke „önálló, független tüntetését a demokrácia, a szolidaritás, a nagycsaládok jövőjéért, békés együttéléséért, és a romák elleni atrocitások miatt”.

„Természetesen” nem maradhat ki a szélsőjobb sem: a Magyar Gárda menete is befut majd a Szabadság térre. A Hősök terétől 14 órakor induló felvonulás résztvevői „a kommunizmus és a cigánybűnözés” áldozataira emlékeznek majd, azért cipőket szándékoznak elhelyezni a Duna-parton. Mindhárom csoport biztonságát a rendőrség védi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!