Hírek

2008.09.03. 14:16

Bundameccsek: a FIFA vizsgálódik

Vizsgálatot indít a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a 2006-os világbajnokság négy állítólagos bundamérkőzésének ügyében.

mti

A botrányt Declan Hill kanadai író robbantotta ki, aki szerint egy ghánai sportvezető a kapcsolatai révén eladta a válogatott Brazília ellen 3-0-ra elvesztett nyolcaddöntőjét az ázsiai fogadómaffiának. A szerző az ottani fogadási csalásokat feltáró, Biztos győzelmek című könyvében kifejtette, hogy az alvilág vezetői legalább kétgólos ghánai vereségre tettek fel nagy összegeket. Ugyanez vonatkozott az olasz–ghánai (2-0), az angol–ecuadori (1-0) és az olasz–ukrán (3-0) derbire is.

– Tisztáznunk kell a helyzetet, hogy történt-e manipuláció. Ha igen, akkor sajnos meg van kötve a kezünk, onnantól ugyanis az állami hatóságok veszik át az ügyet – jelentette ki Joseph Blatter FIFA-elnök. A 72 éves svájci sportdiplomata azt mondta, hogy nem sokkolta az állítólagos csalás híre, mert őt már semmi sem képes megrémiszteni a futballban.

A FIFA októberi, zürichi tanácskozásán külön napirendi pontban foglalkozik az illegális fogadásokkal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!