Hírek

2008.08.26. 11:27

Újabb kényszerleszállás

Kényszerleszállást hajtott végre kedden a kabinnyomás hirtelen csökkenése miatt a RyanAir ír légitársaság Bristol-Gerona járaton közlekedő Boeing 737-es utasszállító repülőgépe a közép-franciaországi Limoges repülőterén – írja a Figyelőnet.

BAMA

141 brit és 27 spanyol utas, valamint hatfős személyzet volt az angliai Bristolból a spanyolországi Gerona felé tartó gép fedélzetén. Francia tisztségviselők szerint 26, a RyanAir közleménye szerint 16 embert kellett kórházba szállítani a történtek után. Többségük mellkasi fájdalomra, orr- vagy fülfájásra panaszkodott, ami minden bizonnyal arra vezethető vissza, hogy a gép öt percen belül süllyedt nyolcezer métert a kényszerleszállás előtt.

Mint egy utas elmondta az amerikai AP hírügynökség tudósítójának, látszott a rémület utastársainak arcán, amikor eléjük hullottak az oxigénmaszkok, de fegyelmezetten viselkedtek a nehéz percekben. „Mindenesetre fel voltunk rá készülve, hogy hamarosan találkozunk a teremtővel” - mondta. A RyanAir - Európa legnagyobb „fapados” légitársasága - küldött egy másik gépet Limoges-ba, és elszállította Spanyolországba a kórházba nem került utasokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!