Hírek

2008.08.28. 12:46

Gyorssegély az újpesti kórháznak

A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén egyhangúlag úgy döntött, hogy 285 millió forint gyorssegélyt ad az újpesti kórháznak a hatvan napon túli tartozásai kifizetésére.

Forrás: MTI

A testület emellett felkérte Demszky Gábor főpolgármestert arra, hogy szeptember végéig készíttessen intézkedési tervet az egészségügyi intézmény gazdálkodásának rendbetétele érdekében.

Az önkormányzati biztosi átvilágítás korábban azt állapította meg: 450 millió forint tulajdonosi támogatás szükséges ahhoz, hogy a kórház január és június között felhalmozott szállítói tartozásait ki tudja egyenlíteni, és megkezdődhessen a pénzügyi egyensúly helyreállítása. A Károlyi Sándor Kórház és Rendelőintézet a főváros IV. és XV. kerületében élő mintegy 200 ezer ember egészségügyi ellátásáért felelős. A kórház 30 napon túl lejárt tartozásai idén februárban már meghaladták a 140 millió forintot, ezért önkormányzati biztost rendeltek ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!