Hírek

2008.08.11. 17:26

Almássy Kornél nagypártot csinálna az MDF-ből

Almássy Kornél jelölése esetén szeptemberben elindul az MDF elnöki posztjáért

V.M.

[caption id="" align="alignleft" width="172"] Almássy Kornél jelölése esetén szeptemberben elindul az MDF elnöki posztjáért
[/caption] Almássy Kornél, aki jelölése esetén szeptemberben elindul az MDF elnöki posztjáért, 1976. augusztus 30-án született. Nős, két fiúgyermek édesapja, végzettségére nézve okleveles építőmérnök.

A fiatal politikusgeneráció több más tagjához hasonlóan Almássy Kornél is az egyetemi hallgatói önkormányzatban kezdte bontogatni szárnyait. Önéletrajzának nagy részét is az ezzel kapcsolatos tisztségek és feladatkörök teszik ki. Gólyabálszervezések után 2001 és 2003 között már a felsőoktatási diákszervezetek csúcsszerve, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája elnöke, és így már szorosabb kapcsolatba kerül a nagypolitikával is.

Sokat vitázott az akkori fideszes oktatási tárcával, de részt vett például a diákhitel konstrukciójának megalkotásában. Az úgynevezett kendermagos tüntetések kapcsán vált ismertté, amikor az általa vezetett Ifjúsági Demokrata Fórum kábítószerellenes „epermozgalmat” indított, és a drogfogyasztás tiltására vonatkozó szabályok lazítása ellen szólalt fel.

Az MDF-ben viszonylag rövid idő alatt jutott el magas pozícióba, 2003 óta tagja a párt országos elnökségének. A 2004-es európai parlamenti választáson már a párt listájának ötödik helyére került. Brüsszelt ugyan nem hódította meg, de még ebben az évben a párt alelnöke lett. A 2006-os országgyűlési választásokon egyéniben is megmérettette magát Budapesten, de országos listáról szerzett képviselői mandátumot. Ígérete szerint, ha megválasztanák az MDF elnökének, akkor nem lesz a Fidesz trójai falova, ellenben harmadik erővé tenné a pártot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!