Hírek

2008.06.27. 11:12

MDF: energiatakarékos izzókat a pártok székházaiba és a kormányzati épületekbe!

A pártok székházaiban, az állami és kormányzati épületekben kizárólag energiatakarékos izzókat kellene használni – jelentette ki Pettkó András, az MDF országgyűlési képviselője pénteken Budapesten, a sajtótájékoztatón.

BAMA

Az MDF arra kéri a parlamenti pártokat és Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, hogy ahol csak lehetséges, mindenhol cseréljék le az izzókat energiatakarékos égőkre – mondta az ellenzéki politikus, aki az újságírók előtt, létrára felmászva cserélte ki a párt központi székházában az utolsó, még nem energiatakarékos izzót. Mint kiemelte, az MDF azt vállalja, hogy 2009. január elseje után országos szinten a pártnak nem lesz olyan irodahelyisége, ahol az összes izzó ne energiatakarékos lenne. Hozzátette: az MDF azt szeretné, hogy ne csak a „zöld izzók” valósuljanak meg, hanem „zöld irodákat” szeretne az MDF munkatársai számára létrehozni. Elmondta azt is: a Magyar Demokrata Fórum kezdeményezi, hogy 2012-től, a nemzetközi példákhoz hasonlóan Magyarországon is szűnjön meg a hagyományos izzók gyártása és forgalmazása.

Pettkó András közölte: a megvalósításhoz szükséges jogi feltételrendszer megteremtéséhez a párt számít a kormány támogatására. Az ellenzéki képviselő elmondta: pártja készített egy számítást, amely azt mutatja, hogy aki energiatakarékos égőt használ a hagyományossal szemben, az hat évre számítva 14 940 forintot takaríthat meg.

Bárándi Alexandra, az MDF Környezetvédelmi kabinetjének tagja a sajtótájékoztatón arra hívta fel a figyelmet: minden lehetséges eszközt meg kell ragadni annak érdekében, hogy gyermekeink egészséges környezetben nőhessenek fel. Hozzátette: a politika nem halogathatja tovább a környezetvédelem kérdését, a pártok nem várhatnak ölbe tett kézzel, hogy mások oldják meg helyettük a problémákat.
MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!