Hírek

2008.06.14. 14:52

Magyarország egyre népszerűbb a skandináv turisták számára

Magyarország az ötödik legkeresettebb úti cél a svédek toplistáján – derült ki a legnagyobb svéd utazási portál, a www.reseguiden.se Gallup által is hitelesített adatiból.

BAMA

A teljes lista (zárójelben az előző havi helyezés):

1. Görögország (3)

2. Spanyolország (1)

3. Törökország (5)

4. Thaiföld (2)

5. Magyarország (új)

6. USA (6)

7. Olaszország (7)

8. Svédország (4)

9. Horvátország (új)

10. Franciaország (9)

(A májusi statisztika 710.021 egyedi látogató alapján készült.)

A Reseguiden minden hónapban közzéteszi látogatottsági adatait és a portálon legkeresettebb tíz célország listáját, amelyek közé Magyarország először került be, rögtön az ötödik helyre, megelőzve olyan népszerű desztinációkat, mint Horvátország, Franciaország vagy Olaszország.

Ugyancsak Magyarország, mint nyári üdülési úti cél népszerűségét mutatja, hogy a legolvasottabb svéd napilap, az Aftonbladet június 10-én megjelent utazási mellékletében hat oldalas helyszíni riportban mutatja be a Balatont mint új, és minden fogyasztói réteg számára érdekes üdülőhelyet. A cikk részletesen bemutatja a fontosabb látnivalókat és a családi-, aktív és gyógyüdülési lehetőségeket.

A Balaton egyébként is egyre több észak-európai országban népszerű: a dán, a svéd és a norvég beutazóforgalom 2008 első négy hónapjában dinamikusan növekedett. A KSH adatai szerint a svéd vendégek 17 százalékkal, a dánok 32 százalékkal, a norvégok 47 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el a magyar kereskedelmi szálláshelyeken, mint az előző év azonos időszakában. A norvég forgalom először érte utol a dán és finn forgalom nagyságrendjét. Az Észak-európai (svéd, dán, norvég, finn, észt, lett és litván) vendégek ebben az időszakban összesen 157 ezer vendégéjszakát töltöttek hazánk kereskedelmi szálláshelyein.

2. Spanyolország (1)

3. Törökország (5)

4. Thaiföld (2)

5. Magyarország (új)

6. USA (6)

7. Olaszország (7)

8. Svédország (4)

9. Horvátország (új)

10. Franciaország (9)

(A májusi statisztika 710.021 egyedi látogató alapján készült.) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!