Hírek

2008.06.05. 11:38

Fidesz-KDNP: a szocialisták átverik a nyugdíjasokat

A Fidesz szerint a szocialisták ismét rágalomhadjáratot indítottak, ezúttal a nyugdíjasokat riogatják és verik át; erről Soltész Miklós (KDNP) és Iván László (Fidesz) beszélt csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

MTI

A két politikus arra reagált, hogy szerdán több napilapban megjelent a Nyugdíjasok Budapesti Szövetségének hirdetése, amelyben azt írták, Orbán Viktor ismét a nyugdíjasoktól venne el. A hirdetés utal arra, hogy a Fidesz elnöke kiszivárgott beszédében a nyugdíj befagyasztásáról beszélt, azonban - a nyugdíjas szervezet szerint - ha csak a kifizetett juttatások reálértékét őrzik meg, akkor legalább 15 ezer forintot veszíthet évente egy átlagos nyugdíjas.

Soltész Miklós szerint szocialisták megkezdték a választási kampányt, és az "aljas módon megindított rágalomhadjárat" a legkiszolgáltatottabb réteget, a nyugdíjasokat célozza meg. Feltette a kérdést: miből fizette ki ezt a minimum két és fél millió forintba kerülő hirdetést a szocialista kötődésű Nyugdíjasok Budapesti Szövetsége, amelynek vezetője MSZP-s önkormányzati képviselő volt, valamint a szociális miniszter delegáltja a Nemzeti Civil Alapprogramban. A kereszténydemokrata képviselő megjegyezte: a nyugdíjas szervezet korábban másfél millió forintot kapott az alapprogramból.

A fideszes Iván László arról beszélt, hogy a kormány koncepciós demagógiába kezdett annak érdekében, hogy visszaszerezzen valamit elvesztett népszerűségéből. Mint mondta, tavaly 3,8 százalékkal csökkent a nyugdíjak reálértéke, minden magyar nyugdíjas 30 ezer forintot veszített, míg, ha az Orbán Viktor-féle javaslat valósult volna meg, akkor 30 ezer forinttal többet kaptak volna. Kitért arra, hogy a Fidesz szerdán 21 nyugdíjas szervezet képviselőivel írt alá megállapodást, amelyben garanciát vállalt a nyugdíjak reálérték-csökkenésének megakadályozására.

Soltész Miklós hangsúlyozta: a szocialisták Gyurcsány Ferenc vezetésével ugyanazt az aljas kampányt kezdték el, mint ami "megszokható" volt tőlük, hiszen 2006-ban sem mondták el, hogy a fizetős lesz az egészségügy, és jelentős gázáremelésre, távhő- és villanyáremelésre lehet számítani. Az MSZP azt sem mondta el, hogy 2008-tól 8 százalékkal kevesebb  nyugdíjjal lehet majd nyugdíjba menni, és azt sem, hogy szigorítják  a nyugdíj melletti munkavállalás szabályait - tette hozzá.

MTI -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!