Hírek

2008.06.06. 19:22

Esőáztatta lehet az Eb-nyitány

Az osztrák meteorológusok nem sok jóval kecsegteti az osztrák szervezőket. A szombati svájci nyitómérkőzésekre csöndes, száraz időt jósolnak, addig a vasárnapi osztrák mérkőzést valószínűleg szakadó esőben kell majd lebonyolítani.

BAMA

Az osztrák és a svájci házigazdák szerint az összes feltétel adott, hogy zökkenőmentesen, jó hangulatban kezdődjön szombaton a labdarúgó Európa-bajnokság - egyedül a fránya időjárás szólhat közbe. Az osztrák Központi Meteorológiai és Geodinamikai Intézet (ZAMG) nem sok jóval kecsegteti az osztrák szervezőket. Míg a szombati svájci - bázeli és genfi - nyitómérkőzésekre csöndes, száraz időt jósol, addig a két, vasárnapi ausztriai mérkőzést valószínűleg szakadó esőben kell majd lebonyolítani. Klagenfurtban a németek a lengyelekkel csapnak össze, Bécsben pedig a házigazdák nemzeti tizenegye a horvátokkal vív meg.

Az esős idő a hangulatra is nyomasztóan hathat. Legalábbis egy orvos meteorológus úgy nyilatkozott, hogy a felhős, csapnivaló időjárás még jobban felborzolhatja az amúgy is felajzott szurkolók idegeit, jelentősen fokozhatja az agresszivitást.

Ráadásul mind az osztrák-horvát, mind a német-lengyel mérkőzés olyannak számít, amely biztonsági szempontból nem ígérkezik könnyűnek. Az osztrák házigazdák azonban bíznak abban, hogy nem lesznek komolyabb problémák, és sikerül megfékezniük a magasra csapó indulatokat. Günther Platter belügyminiszter pénteken úgy nyilatkozott: biztos benne, hogy a szurkolók 99 százaléka békés futballrajongó, aki a labdarúgás kedvéért keresi fel a két országot, legfeljebb azzal az egy százalékkal lehet gond, amely hajlamos a pohár fenekére nézni...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!